Er ligt een schaapje op de dijk en David heeft ‘m gevonden.
We zijn in de Zwaluwenstraat, waar het koud is en winter en het leven vol contrasten. Sorin en David lopen door de sneeuw, Alex droomt dat hij burgemeester was en Alexandra vraagt of je ook in haar huis wil: ja of nee?
In mijn afstudeerfilm ‘de Zwaluwenstraat’ werk ik als regisseur en animator. Op een speelse manier vermeng ik de volwassen wereld met die van het kind, de echte wereld met een metaforische, een getekende met een gefilmde, en een gekleurde met een zwart-witte. In deze nieuwe wereld worden doodgeboren lammetjes levend, wordt winter weer lente en worden kleine huizen groot.
Deze contrasten zie je terug in de tekeningen, foto’s, schilderwerkjes en stukken film die worden samengevoegd tot één verhaal.
In deze korte mixed-media documentaire over een groep Roemeense zigeunerkinderen worden de hoofdpersonen makers, en verhoud je je als kijker op een nieuwe manier met David en de andere kinderen van de Zwaluwenstraat. Ik neem mijn publiek mee in het verhaal door ze op een poëtische en zachte manier te betrekken in de binnenwereld van de hoofdpersonen.
de Zwaluwenstraat is te zien op 2Doc bij Makers van Morgen, werd geselecteerd voor de studentencompetitie van het Nederlands Film Fonds en deed mee in de Gelders Kort competitie van Go Short Arnhem.